CFR a activat comandamentele de iarnă în regionalele București, Constanța și Galați

CFR a activat comandamentele de iarnă în regionalele București, Constanța și Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Compania Naţională de Căi Ferate CFR anunță că, din cauza avertizărilor meteo de vreme severă, sub formă de ninsoare abundentă și intensificări puternice de vânt, au fost activate comandamentele locale de iarnă, pentru mai multe județe din partea de sud-est a țării, în regionalele București, Constanța și Galați.

„Comandamentele de iarnă locale sunt operaţionale, în acest moment, la nivelul sucursalelor regionale Bucureşti, Constanţa și Galați, unde personalul feroviar este activat și mobilizat pentru asigurarea și menţinerea condiţiilor optime de circulaţie pe toate secţiile de cale ferată din partea de sud-est a rețelei, în special pe raza județelor unde sunt anunțate fenomene meteo severe”, anunță CFR.

Astfel, pentru noaptea următoare au fost activate echipele speciale de intervenție, formate din aproximativ 130 de angajați feroviari. Acestea vor acționa cu utilaje de deszăpezire și de intervenție pe tot parcursul nopții, numărul echipelor urmând a fi suplimentat în funcție de intensitatea fenomenelor meteorologice.

De asemenea, pentru zonele în care se vor înregistra fenomene meteo cu intensitate deosebită, sunt pregătite să intervină 11 pluguri de zăpadă, din care 3 pluguri hidraulice pe raza regionalei Galați, 8 pluguri (3 hidraulice și 5 simple) în regionala Constanța, precum și 46 utilaje de intervenție, care vor acționa pentru remedierea eventualelor deranjamente înregistrate la liniile de cale ferată și la linia de contact.

CFR menționează că, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, dar și pentru a evita blocajele, vor fi luate măsuri suplimentare privind condițiile de circulație a trenurilor, în sensul utilizării tracțiunii Diesel, interzicerea circulației trenurilor formate din automotoare, precum și restricționarea temporară a circulației trenurilor pe anumite intervale de stații.

Citit 1912 ori Ultima modificare Luni, 28 Februarie 2022 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.