Preotul Valentin Rădoi este noul protopop de Galați

Preotul Valentin Rădoi este noul protopop de Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În ziua de pomenire a Sfinţilor Cuvioşi Ioan Casian şi Gherman din Dobrogea, luni, 28 februarie, la Biserica ”Sf. Ierarh Nicolae” din Galaţi a avut loc o ședinţă administrativă în cadrul căreia a fost instalat noul protoiereu de Galaţi.
La întrunirea prezidată de Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au participat toţi preoţii de la parohiile din cuprinsul Protopopiatului Galaţi.
Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian a săvârşit slujba de hirotesie întru protoiereu pe seama Protoieriei Galaţi a preotului Valentin Rădoi de la parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Galaţi.
Noul protopop (preot care îndeplinește funcția de inspector al bisericilor și al preoților dintr-un teritoriu determinat – n.r.) a primit din partea ierarhului locului bedernița, brâul roșu şi crucea pectorală, după care a fost semnată gramata chiriarhală.
De asemenea, Înalt Prea Sfinţia Sa i-a mulţumit fostului protopop de Galaţi, preotul Eugen Buruiană, pentru întreaga activitate misionară din cei 21 de ani în care a condus preoţii din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citit 5175 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 20:33

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.