Recepţia lucrărilor de care a beneficiat Podul Galaţi - Giurgiuleşti

Recepţia lucrărilor de care a beneficiat Podul Galaţi - Giurgiuleşti
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

„A fost convocată recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare a podului rutier de frontieră, peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) și Galați (România)” a anunţat, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Politicianul a ţinut să precizeze că este primul pod dintre România şi Moldova reabilitat după 1989.

„Podul, cu o lungime de 125 m, a fost construit în anul 1949. Lucrările de reabilitare au constat în consolidarea grinzilor cu zăbrele, sablarea și vopsirea tablierului, reparații la placa de beton armat de susținere a podului, protejarea cu diguri a picioarelor podului, refacerea căii carosabile și a celei pietonale, amplasarea unor parapete noi, precum și efectuarea de lucrări de reabilitare/reparații la racordări cu terasamentele”, a precizat secretarul de stat.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, în decembrie 2021 s-au ridicat restricțiile de circulație instituite pe acest pod, în condiţiile în care, în perioada efectuării lucrărilor, traficul s-a desfășurat semaforizat pe o singură bandă.

Finalizarea lucrărilor a fost anunțată de antreprenor cu două luni înainte de termenul prevăzut în contract. Valoarea lucrărilor, de circa 8 milioane de lei, a fost asigurată în totalitate de Guvernul României.

Podul rutier Galați – Giurgiulești contribuie la fluidizarea traficului între România și Moldova, la asigurarea mobilității, precum și la facilitarea comerțului pe piețele interne și internaționale. De asemenea, sporește rolul Republicii Moldova ca legătură între statele Uniunii Europene.

 

 

Citit 4299 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.