Refugiații ucraineni, neinteresați de joburile din Galați
Foto: Marian Calestru

Refugiații ucraineni, neinteresați de joburile din Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mii de refugiați au ajuns în Galați după declanșarea războiului din Ucraina, însă foarte puțini au ales să se angajeze în oraș. Miercuri, 13 aprilie, în evidența AJOFM Galați figurau 11 cetățeni ucraineni angajați. Patru dintre ei lucrează ca necalificați la ambalarea produselor, alți trei s-au angajat în construcții, tot ca necalificați. O firmă de pe platforma Damen a încadrat un asistent manager și un inspector resurse umane, iar alți doi refugiați lucrează ca ajutor ospătar, în domeniul HoReCa.

Conform celei mai recente informări a Inspecției Muncii, la data de 25 martie figurau 21 de refugiați angajați la firme din Galați. Nu este clar dacă numărul acestora îi include și pe cei înregistrați la AJOFM.

Am întrebat trei firme care și-au făcut publice ofertele de muncă și pentru ucraineni dacă au avut vreo angajare. Zero solicitări la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură, zero solicitări la Daniel SRL, tot zero și la Liberty, în combinat.

Conform ministrului Muncii, Marius Budăi, 1.774 de refugiaţi şi-au găsit un loc de muncă în companiile româneşti după declanșarea războiului, cei mai mulţi, în industria prelucrătoare, construcţii, hoteluri şi restaurante, comerţ sau service-uri auto.

Citit 2103 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2022 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.