Infanteriștii gălățeni participă la exercițiul ”Danubian Knight 22”
Foto: Forțele Terestre

Infanteriștii gălățeni participă la exercițiul ”Danubian Knight 22”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Structurile Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, din Galați, participă în această perioadă la exercițiul ”Danubian Knight 22”, care se desfășoară în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

”În cadrul exercițiului, subunitățile de infanterie au executat antrenamente de rezolvare a unor situații tactice de tip STX, care au ca scop antrenarea subunităților în rezolvarea unor situații ce pot să apară pe câmpul de luptă și concepute pentru a exersa o misiune colectivă sau un grup de misiuni. Prin antrenarea trupelor în această gamă de exerciții se urmărește perfecționarea deprinderilor colective la nivel de echipă / grupă / pluton / companie”, informează Forțele Terestre.

În cursul săptămânii trecute, soldații și gradații rezerviști voluntari, seria suplimentară 2021, au trecut prin „botezul focului”. Aceștia au executat primele ședințe de tragere cu armamentul individual, precum și cu aruncătorul de grenade AG-7.

”Formarea unui bun trăgător cu armamentul de infanterie constituie un proces complex și de lungă durată. Pe parcursul acestuia se urmăresc însușirea cunoștințelor specifice specialității militare infanterie, cunoașterea foarte bună a armamentului individual, precum și perfecționarea deprinderilor de utilizare a acestuia”, precizează Forțele Terestre.

Noii recruți au finalizat săptămâna de instrucție printr-o ședință de confecționare a unei amorse și detonarea unei încărcături de explozibil.

Citit 758 ori Ultima modificare Duminică, 01 Mai 2022 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.