În județ, au fost irigate puțin peste două mii de hectare

În județ, au fost irigate puțin peste două mii de hectare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În campania de irigații din acest an, Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați din cadrul ANIF, menționează faptul că amenajările de irigații din județ sunt funcționale în totalitate. Potrivit prezentării făcute în Comisia de Dialog Social de la nivelul Prefecturii, pentru pregătirea campaniei de irigații au fost întocmite documentații cu lucrările de revizii și reparații necesare a fi executate pentru buna funcționare a infrastructurii încă din toamna anului trecut. De asemenea, au fost efectuate în regie proprie lucrări de reparații în stații, precum și lucrări de igienizare și de eliberare a secțiunii de scurgere a canalelor de irigații.

Beneficiarii din județ au contractat pentru activitatea de irigații din acest an o suprafață de 86.451,36 hectare, iar campania de irigații a demarat în data de 24 martie în amenajarea Terasa Tecuci-Nicorești, fapt consemnat în paginile cotidianului nostru. Până la jumătatea lunii aprilie s-a irigat cumulat în județul Galați o suprafață de 2.086,75 hectare, din care 868,15 hectare în amenajarea Câmpia Covurlui, 329,6 hectare în amenajarea Terasa Tecuci - Nicorești - Movileni, în vreme ce federațiile utilizatorilor de apă (FOUAl-uri), cu funcționare independentă, au irigat o suprafață de 889 de hectare.

Tot conform FTIF Galați, în primul trimestru al acestui an au fost finalizate lucrările de întreținere și reparații la sifoanele Mălina, Lozova, Negrea, Suhurlui, Valea Gerului, Călmățui și la canalul de aducțiune CA Barboși din amenajarea Câmpia Covurlui, acestea urmând a fi recepționate. Este în curs de derulare contractul privind achiziția și montajul în cămin al debitmetrelor ultrasonice pentru stațiile SPR Șivița, SPA Stoicani, SPA lonășești, SPA Liești, SPA Dunăre și SPA Prut, iar în cursul acestei luni se vor recepționa lucrările de execuție la obiectivul de investiții privind reabilitarea stației de irigații SPR Cotu Văleni și a canalelor de distribuție CD Monofilare și CD1 Monofilare din amenajarea Brateșul de Sus.

Citit 643 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2022 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.