Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Vreme caldă şi ploi aproape zilnic, în unele zone
Foto: Anca Melinte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Vreme caldă şi ploi aproape zilnic, în unele zone
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 2 - 15 mai 2022. Potrivit meteorologilor, vremea va continua fie caldă în toată țara, însă va ploua aproape zilnic.

În Moldova, în prima parte a intervalului, media maximelor termice va fi relativ constantă, de aproximativ 19-20 de grade, apoi va avea variații între 17 grade în jurul datei de 11 mai și 22 de grade în 14 și 15 mai. Minimele termice vor fi în general în creștere, de la 6 grade în prima dimineață, până la 9-10 grade în ultima. Va ploua aproape zilnic, izolat până în 3 mai, apoi local și sub formă de aversă.

În Dobrogea, media maximelor termice nu va avea variații importante și se va situa, în general, între 17 și 19 grade, iar cea a minimelor va fi în creștere, de la 8 grade în prima dimineață, până în jurul a 11 grade în ultima. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 5 mai și după 9 mai.

În Muntenia, tendința vremii va fi în general de încălzire. Media maximelor termice va crește de la 19 grade în prima zi, până la 23-25 de grade în ultimele zile, iar a minimelor de la 7 grade la începutul intervalului, până la 8-11 grade la finalul acestuia. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 5 mai și după data de 9 mai.

La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoză, în general, media maximelor termice va avea variații între 7 și 12 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade. Vor fi averse zilnic, pe suprafețe mici, apoi pe arii relativ extinse.

Citit 865 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2022 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.