Dîncu: 1.400 de dosare depuse pentru posturile de rezervişti voluntari. „Modul în care sunt plătiţi militarii este unul sub nivelul misiunii pe care o au”

Dîncu: 1.400 de dosare depuse pentru posturile de rezervişti voluntari. „Modul în care sunt plătiţi militarii este unul sub nivelul misiunii pe care o au”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat pentru News.ro că au fost depuse 1.400 de dosare pentru postul de rezervist- voluntar în urma campaniei desfăşurate în primele luni ale acestui an. Ministrul explică faptul că au fost deja optimizate veniturile celor care se înscriu la această categorie, dar că trebuie mult îmbunătăţit sistemul de salarizare în Armată, dând ca exemplu modul în care este acum plătit un militar profesionist.

„Am avut pentru zona de rezervişti voluntari, am avut 440 de locuri rămase de anul trecut şi am făcut o campanie în ianuarie-februarie de înscrieri, am avut 1.400 de dosare. Deci, asta înseamnă că este o cerere din ce în ce mai mare pentru zona militară, sigur că trebuie să mai îmbunătăţim şi noi condiţiile de salarizare, dar le-am îmbunătăţit şi cred că asta a fost un succes. Din nefericire, modul în care sunt plătiţi militarii este unul sub nivelul misiunii pe care o au. Vă dau un singur exemplu: un militar profesionist are echivalarea în sistemul civil 0 bază, adică muncitor necalificat, nu este normal să se întâmple asta. Încerc să schimbăm aceste lucruri refăcând sistemul de salarizare din Armată şi corelându-l cu adevărat cu sacrificiile care i se cer unui militar”, a precizat Dîncu.

Citit 1003 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2022 11:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.