Şapte şcoli şi licee din Galaţi, în evaluare standardizată

Şapte şcoli şi licee din Galaţi, în evaluare standardizată
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ministerul Educaţiei a emis un ordin prin care stabileşte ca în fiecare judeţ să fie pilotată în şapte şcoli evaluarea standardizată. În perioada 30 mai - 10 iunie, elevii claselor I-VII vor da aceste teste într-un program-pilot, iar cei din clasele  IX-XI vor susține testele în perioada 30 mai - 8 iunie. Nu vor susţine evaluarea standardizată cei din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a. Cele şapte unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi selectate pentru pilotare sunt: Colegiul Naţional "C. Negri", Şcoala Nr. 13 "Ştefan cel Mare", Şcoala "Grigore Hagiu" din Tg. Bujor, Şcoala "Paul Bujor" din Bereşti, Liceul Tehnologic Nr. 1 Corod, Şcoala "Sf. Nicolae" Lieşti şi Şcoala "Florea Julea" Nicoreşti.

Disciplinele la care se organizează Evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022 sunt următoarele: limba română şi matematică pentru elevii claselor I-VII; limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie, pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a. 

Testele pentru evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021–2022 sunt construite respectând programa școlară corespunzătoare fiecărei clase/disciplina menționată.

Timpul de lucru efectiv pentru fiecare disciplină la care se susține evaluarea standardizată este de 30 de minute, pentru clasele din învățământul primar, respectiv, 60 de minute, pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal.

Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ trebuie să se asigure că elevii dispun de un număr suficient de dispozitive, precum: calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, astfel încât fiecare elev să poată susţine evaluarea.

Citit 4750 ori Ultima modificare Marți, 17 Mai 2022 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.