Săriți pe undițe și pe lansete!

Săriți pe undițe și pe lansete!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Se încheie lunga perioadă de restriște pentru pescari: efectele Ordinului de Prohibiție încetează marți, 7 iunie, la orele 24,00. Deci de miercuri se poate ieși la pescuit.

Atenție însă! Pot practica pescuitul sportiv în Dunăre, Prut, Siret și canale de irigații doar persoanele care sunt posesoare ale unui permis gratuit eliberat de ANPA. Permisele se eliberează numai online, deci nu vă duceți la sediul instituției să le solicitați.

Pescarii care vor să intre pe zona de graniță (Prut, Dunăre) trebuie să obțină avizul online de la Poliția de Frontieră; de asemenea, înainte de intrare în zona Prut, ei  trebuie să se înregistreze și la subunitatea Poliției de Frontieră de la Foltești.

În județul nostru, râurile principale au fost concesionate către AJVPS. Siretul - între Buciumeni și vărsare, Prutul - între Vădeni și vărsare. La fel, canalele de irigații din valea Brateșului sunt concesionate către AJVPS. Pentru a avea acces în aceste ape, trebuie să fiți membri AJVPS cu cotizația plătită la zi.

Sunt considerate contravenții și sunt amendate cu sume între 300 și 600 lei următoarele:

- pescuitul fără permis
- neprezentarea permisului la control
- încălcarea condițiilor prevăzute în permis
- reținerea capturilor sub dimensiunile legale.

Fir întins!

Citit 4313 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2022 02:36

1 comentariu

 • postat de macarie banu
  Marți, 07 Iunie 2022 14:16
  78.96.86.***
  bai nene!......ca s-au mai ajuns si ashtia de la AJVPS bai nene!.......au concesionat ei Siretul,si Prutul si,mai ales,canalele de irigatii de pe langa Brates.......o escrocherie pe fata,hotie fara limita.Cu ce drept in primul rand?! Sau,pardon,vor sa faca ceva amenajari pentru pescari si nu stim noi?! Cum adica nene,iau copchiii intr-o Duminica la Siret.....hai sa ne jucam de-a pescuitul,stam la aer,chestii.......aaaaa! NU! trebe permis! Cat de ridicoli puteti fi in nemernicia voastra! Intreb iar....cu ce drept si de unde putere?! adica ca sa prinzi un peste super-poluat in Siret,sau Dunare trebuie permisiune de la domnii lu' peste prajit care se viseaza "derectori" de cand erau mici........RUSINE,golanilor!
  0
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.