Peste 45.000 de lei pentru demolarea unei maghernițe

Peste 45.000 de lei pentru demolarea unei maghernițe
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Retrasă de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, răscumpărarea unei concesiuni necesară pentru demolarea unei construcții parazitare din Micro 19 a revenit pe masa aleșilor, dar cu o valoare mai mare. Astfel, de la 40.256 de lei fără TVA, cât fusese propusă inițial, valoarea de răscumpărare a imobilului, spațiu comercial fără teren, a ajuns la 45.232 de lei fără TVA.

„După garajul pe care îl cumpără cu tot cu terenul de sub el, plătind 11.000 de euro, Primăria Galați va trebui să răscumpere o concesiune, și astfel să poată demola construcțiile care parazitează restructurarea urbană din Micro 19, în vecinătatea Spitalului Județean. Un proiect de hotărâre privind încetarea contractului de concesiune prin răscumpărare a ajuns, spre dezbatere și aprobare, pe masa aleșilor locali”, scriam în ediția din 19 mai 2022 a ziarului „Viața liberă”. Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de luna trecută, dar a fost retras. A revenit acum, în dezbaterea comisiilor. Ce s-a schimbat?

În documentele precedente se arăta că expertiza tehnică imobiliară extrajudiciară a fost întocmită de către PFA Muja Doru, iar valoarea care a rezultat este de 40.256 de lei fără TVA. În documentația de acum se arată că raportul e evaluare a fost întocmit de Serviciul Public Geotopocad Expert și că a rezultat o valoare de 45.232 de lei fără TVA, care va fi supusă votului aleșilor locali.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, în partea de sud a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” a existat o baterie de garaje, din care au mai rămas două construcții parazitare: un garaj, care a fost cumpărat deja cu terenul de sub el, și un spațiu comercial edificat pe un teren în suprafață de 63 mp, proprietatea privată a municipiului Galați, pentru care există în derulare un contract de concesiune, valabil până la data de 22 mai 2030. Având în vedere oportunitatea realizării investiției propuse, asigurarea unui cadru urbanistic unitar și modern, este necesară încetarea concesiunii și punerea terenului la dispoziția Direcției Dezvoltare, Infrastructură și Lucrări Publice".

Conform cauzelor contractuale, "în cazul în care interesul național sau local o impune, răscumpărarea concesiunii se poate face numai prin act administrativ al organului care a aprobat concesiunea, concedentul asigurând și achitând concesionarului despăgubirea corespunzătoare valorii investiției, care trebuie să fie promptă, adecvată și efectivă, pentru care se va întocmi o documentație tehnico-economică, în care se va stabili prețul răscumpărării".

Citit 5154 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2022 05:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.