UPDATE Noua fântână arteziană de la Trei Star, în probe (VIDEO)
Foto: Anca Melinte

UPDATE Noua fântână arteziană de la Trei Star, în probe (VIDEO)
Modernizarea se apropie de final
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

UPDATE. Jeturi de apă care țâșnesc din pavajul de granit, așa arată noua fântână arteziană din zona modernizată cuprinsă între Potcoava de Aur și Trei Star. După ce spațiul a stat multă vreme împrejmuit cu garduri, de marți, 14 iunie 2022, au început probele de funcționare. Miercuri dimineață, se lucra la sincronizarea jeturilor cu fondul muzical care se auzea din difuzoare.

Potrivit echipei care a realizat acest obiectiv, fântâna are două moduri de funcționare: spray tronconic și jet vertical. În modul jet, seara se aprind și spoturile luminoase, astfel că va exista și un joc dinamic de apă și lumini care dansează pe ritmul muzicii din fundal. Muzica ambientală cuprinde partituri celebre ale unor compozitori renumiți printre care Iosif Ivanovici, Johann Strauss sau Gheorghe Zamfir.

Reamintim că autoritățile au promis o reinterpretare a fostei fântâni arteziene, de al cărei zgomot se plângeau gălățenii care locuiesc în zona parcului.

În imagine, vechea fântână arteziană (Foto-arhivă)

Așa cum ați putut afla din "Viața liberă", pentru amenajarea zonei cuprinse între strada Roșiori și Potcoava de Aur, de-a lungul străzii Brăilei, a fost încheiat un contract în valoare de 10.557.534,30 lei fără TVA cu asocierea Tancrad - Lemacons - BTFarch Ro Company.

La solicitarea noastră, Biroul de presă al Primăriei Galați ne-a transmis că se derulează faza de recepție parțială a investiției, pentru că mai sunt finisaje de făcut și de trasat complet pistele pentru biciclete. Fântâna va mai rămâne împrejmuită pe durata probelor și a reglajelor, până va fi dată în exploatare. Dar în tot acest timp, gălățenii se vor putea bucura de jocul de apă și lumini pe muzică ambientală.

La vederea noii fântâni, opiniile gălățenilor sunt împărțite. În vreme ce unii o critică, ironizând apa care băltește și jeturile firave de apă, alții s-au grăbit să transmită felicitări administrației locale, arătând că fântâni similare există, de pildă, la Sibiu.

Noi am descoperit o amenajare asemănătoare mult mai aproape de noi, la Tulcea:

Și nu am putut să nu remarcăm bucuria copiilor care se jucau printre spoturile de apă și lumini colorate.


Jeturi de apă care țâșnesc din pavajul de granit, așa arată noua fântână arteziană din zona modernizată cuprinsă între Potcoava de Aur și Trei Star. După ce spațiul a stat multă vreme împrejmuit cu garduri, de marți, 14 iunie 2022, au început probele de funcționare. Miercuri dimineață, se lucra la sincronizarea jeturilor cu fondul muzical care se auzea din difuzoare.

Potrivit echipei care a realizat acest obiectiv, fântâna are două moduri de funcționare: spray tronconic și jet vertical. În modul jet, seara se aprind și spoturile luminoase, astfel că va exista și un joc dinamic de apă și lumini care dansează pe ritmul muzicii din fundal. 

Reamintim că autoritățile au promis o reinterpretare a fostei fântâni arteziene, de al cărei zgomot se plângeau gălățenii care locuiesc în zona parcului.

Pentru amenajarea zonei cuprinse între strada Roșiori și Potcoava de Aur, de-a lungul străzii Brăilei, a fost încheiat un contract în valoare de 10.557.534,30 lei fără TVA cu asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - BTFarch Ro Company SRL.

Vom reveni cu informații.

Citit 4828 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2022 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.