Depozite de substanțe periculoase pentru plante, la Matca (FOTO și VIDEO)

Depozite de substanțe periculoase pentru plante, la Matca (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O cantitate uriașă de substanțe toxice, neomologate pe piața din România, a fost descoperită cu ocazia mai multor percheziții care au avut loc la Matca, la domiciliile unor persoane pe care polițiștii le bănuiesc că importă, comercializează sau folosesc pesticide în afara cadrului legal.

Cinci descinderi au fost necesare pentru polițiștii de la Arme și luptătorii SAS, două la societăți comerciale și trei la locuințele a trei bărbați cu vârste de 34, 36 și respectiv 63 de ani, pentru ca anchetatorii să poată dovedi că în localitatea recunoscută ca bazin legumicol se practică traficul cu substanțe toxice interzise în România, care ulterior sunt utilizate în producția agricolă.

”Cu ocazia perchezițiilor, a fost găsită cantitatea de 350 de litri de produse pentru protecția plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, pentru care persoanele în cauză nu au luat măsura neutralizării. De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 1.352 de litri și 400 de kilograme de produse pentru protecția plantelor, provenind din diferite state ale Uniunii Europene, neautorizate pentru piața din România, toate cu termenul de valabilitate expirat,  precum și opt kilograme de insecticid (praf) clasificat "foarte toxic" și 13,5 litri de insecticid clasificat ”toxic””, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Cercetările continuă în acest caz, în cadrul unui dosar penal pentru trafic de produse sau substanțe toxice, utilizarea oricăror produse de protecția plantelor neautorizate pentru culturi destinate comercializării și neluarea măsurilor de eliminare a substanțelor periculoase care au devenit deșeuri.

Citit 3413 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2022 11:30

3 comentarii

 • postat de Adio! si n-am cuvinte!
  Sâmbătă, 25 Iunie 2022 15:26
  95.76.1.***
  Statul roaman, prin reprezentantii sai in teritoriu, in afara ca acel control a fost numai la locul productiei de legume, verifica si in piete in ce grad produsele de la Matca depasesc sau nu cantitatile legale de tratare cu pesticide pentru protectia cetateanului?!!

  Organele de mediu, cei de la protectia consumatorului,ce hram poarta?

  ASTEAPTA LUNA SI IAU SALARII BABANE, calcand pe cadavre.....

  Si...numai reclamatii de la cetateni pentru a interveni?!!!

  Ne miram de ce spitalele sunt pline de oameni bolnavi si ca mortalitatea a crescut vertiginos in Romania?!!!!

  Rasu, plansu!

  HUOOOOO!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Octav
  Sâmbătă, 25 Iunie 2022 08:59
  5.13.208.***
  Titlul ar trebui modificat: Depozite de substanțe periculoase pentru OAMENI, la Matca!
  0
  1
  Raportează
 • postat de jumate
  Vineri, 24 Iunie 2022 12:00
  5.13.199.***
  Sa cumparam legume de la Matca.....de ce?
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.