"Culorile lui Tobi" - proiecţie KineDok la Galaţi

"Culorile lui Tobi" - proiecţie KineDok la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi şi KineDok România vă invită să luaţi parte, joi, 30 iunie, de la ora 18,00, la proiecţia filmului "Culorile lui Tobi", o producţie Ungaria, 2021, în regia Alexei Bakony.

Éva și familia ei trăiesc într-un mic sat din Ungaria. Copilul său de 16 ani a realizat recent că este transgender, continuându-și viața sub numele Tobi. După șocul inițial, întreaga familie se solidarizează și îl susține. Cu toate acestea, Éva suferă în liniște, din cauza ideii că și-a pierdut fiica pe care a crescut-o. Tobi este hotărât să continue tranziția, iar Éva se străduiește să fie mama de care fiul ei are nevoie. "Culorile lui Tobi" este o poveste profundă despre eliberare și acceptare. Regizoarea Alexa Bakony este un documentarist maghiar inovator, cu trei documentare la activ. Ea și-a obținut diploma în 2017 la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din Budapesta. Scurtmetrajele ei au fost lansate la multe festivaluri din întreaga lume.

Primul său lungmetraj documentar, "Colors of Tobi", este susținut de Institutul Sundance și Institutul Național de Film din Ungaria.

La obişnuita discuţie de la finalul proiecţiei va participa, drept invitat special, Florin Buhuceanu, preşedintele Asociaţiei ACCEPT România.

Citit 498 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iunie 2022 05:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.