Ceferiști din patru județe, mobilizați la calea ferată din Portul Galați

Ceferiști din patru județe, mobilizați la calea ferată din Portul Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Reparațiile la calea ferată cu ecartament mixt (cale largă și normală) din Portul Galați sunt în plină desfășurare, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Redeschiderea acestei linii de cale ferată este vitală pentru un transport mai eficient al cerealelor din Ucraina (via Republica Moldova) în Portul Galați.

Pentru redeschiderea liniei, sunt necesare înlocuirea a 1.100 de traverse din lemn speciale de 2,80 m și a 250 de traverse din lemn speciale de pe zona aparatelor de cale, înlocuirea materialului mărunt de prindere, completarea prismei de piatră spartă, executarea burajelor tehnologice. Lucrările sunt efectuate în regie proprie de Regionala CFR Galați, cu muncitori din Galați, Buzău, Focșani şi Brăila.

"O parte din operațiuni sunt executate manual de lucrătorii Regionalei CFR Galați, deoarece pentru acest tip de șină cu ecartament sovietic nu există în România utilaje grele de cale", conform lui Grindeanu.

Până miercuri, 29 iunie, au fost înlocuite 698 de traverse speciale din lemn, dintre care 245 de traverse pe aparatele de cale. Au mai fost înlocuite aproape 4.000 de tone de material mărunt de prindere și a fost completată prisma cu 120 de tone de piatră spartă. Burajul traverselor cu utilaje de mică mecanizare a fost realizat pe 1.280 metri liniari de cale.

Lucrările au început în luna iunie și urmează să fie finalizate în august.

Citit 3236 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2022 06:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.