"Stiloul Dunării", pentru scriitori din țările riverane
Foto: Andrei Stroe

"Stiloul Dunării", pentru scriitori din țările riverane
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De Ziua Internațională a Dunării, 29 iunie, Primăria Galați a găzduit, pe terasă, festivitatea de înmânare a "Stiloului Dunării", trofeul-simbol al Festivalului Internațional de Literatură "Poezia - Port la Dunăre", ceremonie la care au fost prezenți scriitori din zece țări riverane Dunării.

"Am primit cu bucurie vizita unor oaspeți de seamă și am înmânat în mod simbolic «Stiloul Dunării» scriitorilor din zece țări de pe cursul Dunării, participanți la Festivalul Internațional «Poezia - Port la Dunăre», ce se desfășoară în aceste zile la Galați, sub genericul ART CITY. Este încă un proiect cultural pe care îl sprijinim și transmit aprecierile mele organizatorilor, cu mesajul că voi susține întotdeauna cultura în toate formele ei", a declarat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ionuț Pucheanu.

Festivalul Internațional de Literatură "Poezia - Port la Dunăre" se desfășoară la Galați în perioada 28 iunie - 3 iulie, fiind dedicat Zilei Internaționale a Dunării. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est, cu sprijinul Primăriei municipiului Galați și al Consiliului Local, în parteneriat cu Consiliul Județean Galați, Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galați și Filiala de Traduceri Literare.

Citit 556 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2022 08:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.