Oportunităţi de dezvoltare în Valea Oraşului (Proiect)

Oportunităţi de dezvoltare în Valea Oraşului (Proiect)
Foto FIFT
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În perioada martie - mai 2022, la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați s-a desfășurat cercetarea sociologică "Cartierul Valea Oraşului. Necesităţi şi oportunităţi de dezvoltare".

Proiectul a urmărit identificarea necesităților locuitorilor din cartierul Valea Orașului, explorarea resurselor comunitare și analiza oportunităților de dezvoltare a acestui cartier din municipiul Galați, încadrat în categoria Zonelor Urbane Marginalizate. Cercetarea a fost coordonată de lector univ. dr. Valerica Celmare, de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie. Geanina Platon, Dana-Ștefania Milea, Victoria Chirică și George Anghelache, de la specializarea Sociologie/Resurse Umane, au fost studenții ce au făcut parte din echipa de cercetare.

Analiza a fost realizată în cadrul unui proiect european care a vizat reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din orașe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității rome.

Rezultatele cercetării vor avea ca impact organizarea de acțiuni de dezvoltare, prin mobilizarea resurselor comunitare și intervenția factorilor de decizie locali.

Citit 2324 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2022 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.