RAR trimite cartea vehiculului prin curier

RAR trimite cartea vehiculului prin curier
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gălățenii care solicită la Registrul Auto Român (RAR) eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului (CIV) nu vor mai trebui să aștepte musai la ghișeu pentru a o ridica. De luni, 18 iulie, solicitanții vor putea opta expres, indicând o adresă specificată, să le fie livrat documentul prin intermediul unui serviciu de curierat rapid. Acest serviciu le va folosi în primul rând posesorilor de mașini care nu locuiesc în localitatea unde își are sediul reprezentanța, dar va contribui și la descongestionarea activității la ghișeu, prin reducerea numărului de persoane care vin să ridice documentele. Tot ce trebuie să facă solicitantul este să achite taxa de curierat, fără să plătească bani în plus la RAR.

"Când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV). Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe. RAR nu taxează acest serviciu. Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor", a explicat Alina Niță, directorul general al RAR.

Clienții vor putea menționa pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier și vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării.

Citit 795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.