Aproape 80 de elevi, în tabără la Universitate

Aproape 80 de elevi, în tabără la Universitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aproape 80 de elevi de clasele a X-a și a XI-a, din județele Brăila, Bacău, Buzău, Galați (Tecuci, Pechea), Vaslui şi Vrancea (Focșani), participă în perioada 17-31 iulie la Galaţi Summer University (GSU), unde vor vedea, timp de două săptămâni, ce înseamnă să fii student: vor mânca la cantină, vor dormi la cămin, vor vizita facultățile și vor sta de vorbă cu studenții și cadrele didactice.

După o pauză de trei ani, cauzată de pandemie, Liga Studenților din Galați, în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos”, Facultatea de Inginerie și Casa de Cultură a Studenților, organizează din nou acest proiect educațional prin care se dorește ca elevii să se familiarizeze cu mediul universitar.

Tinerii vor fi cazați în Căminul studențesc D. În tot acest timp, vor fi ghidați de membrii LSG, vor vedea cum arată laboratoarele și sălile de curs ale UDJ, dar vor participa și la activități de educație non-formală, team-buildinguri, traininguri de comunicare, care le vor facilita dezvoltarea personală.

„Proiectul nostru este util pentru elevii care doresc să urmeze o facultate, dar încă nu s-au hotărât asupra domeniului. În aceste două săptămâni, ei au ocazia să vadă câte puțin din specificul fiecărei specializări, urmând ca, atunci când vor ajunge la finalul clasei a XII-a, să facă o alegere corectă în ceea ce privește viitorul lor”, a declarat Alexandru Vlad, liderul LSG.

Citit 755 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2022 08:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.