Galaţiul, sub Cod portocaliu de vijelii şi averse torenţiale. Perioada caniculară continuă

Galaţiul, sub Cod portocaliu de vijelii şi averse torenţiale. Perioada caniculară continuă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Judeţul Galaţi se va afla sub avertizare meteorologică de Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi vijelii puternice, în cursul zilei de duminică, 24 iulie, în intervalul orar 14.00 - 23.00. Conform meteorologilor, mai ales spre seară și la începutul nopții, vor fi perioade cu intensificări ale vântului şi, local, vijelii puternice (cu rafale de peste 90 km/h), descărcări electrice și grindină. Pe alocuri, aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 25-35 litri/mp. Fenomenele atmosferice se vor reduce în intensitate în cursul nopţii.

În acelaşi timp, valul de căldură va persista, duminică, în regiunile sudice și estice. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 de grade.

În următoarele zile, 25-28 iulie, canicula va fi în continuare prezentă în cea mai mare parte a țării, temperaturile maxime urmând să se situeze între 33 și 37 de grade.

Citit 6574 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.