Ministrul Muncii: În jur de 1 milion de bugetari vor avea salariile majorate de la 1 august

Ministrul Muncii: În jur de 1 milion de bugetari vor avea salariile majorate de la 1 august
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Guvernul a adoptat vineri ordonanța de urgență prin care ​toţi bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii salarizării vor primi, începând cu luna august din acest an, un sfert din diferenţa între suma prevăzută în această grilă şi salariile în plată, a anunțat vineri ministrul Muncii, Marius Budăi.

„În general majorările vor fi în jurul sumei de 150 de lei la angajat și sunt angajați care vor primi și mai puțin, iar în afară de personalul medical care deja știm că este la nivelul din 2022, mai sunt salariați la nivelul Ministerelor care deja au atins pragul din 2022 și aceia nu vor avea creșteri salariale.”, a declarat vineri Marius Budăi, ministrul Muncii, la finalul ședinței de Guvern.

Budăi a spus că aceste cheltuieli se vor face cu încadrarea în bugetul deja aprobat la începutul acestui an.

„Impactul bugetar este undeva la 2,1 miliarde de lei, dar se face cu încadrarea în cheltuielile bugetare deja aprobate. Știți că s-au blocat angajările pentru semestrul doi din 2022, la începutul anului au fost bugetate acele posturi vacante, deci avem economii și se pot încadra aceste cheltuieli.”, a spus ministrul.

Întrebat câți oameni vor beneficia mai exact de aceste creșteri salariale, ministrul a spus: „În jur de un milion pentru că din cei 1,2 milioane de bugetari trebuie să scădem personalul medical şi pe cei care sunt la nivelul salarial din 2022”, a declarat ministrul.

Citit 1337 ori Ultima modificare Vineri, 26 August 2022 13:00

1 comentariu

 • postat de paloma
  Vineri, 26 August 2022 23:50
  5.13.215.***
  Numai bugetari exista in tara asta... Si astia aveau salariile cel mai mici !!! Sa punem mana de la mana, sa-i ajutam pe sarmanii astia care ne rezolva problemele din administratie !!!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.