Un cartonaș de baseball, vândut pe o sumă record la licitație

Un cartonaș de baseball, vândut pe o sumă record la licitație
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un colecționar a plătit o sumă record pe un cartonaș cu chipul jucătorului de baseball preferat. Acesta a devenit astfel cel mai scump obiect cumpărat la o licitație, după un tricou de colecție purtat de Diego Maradona, potrivit digi24.ro.

Printre obiectele vândute la licitația respectivă, un cartonaș de baseball, reprezentând chipul unui jucător american, a valorat cel mai mult. Imaginea lui Mickey Mantle, printată pe un cartonaș, a fost cel mai râvnit obiect de la licitație.

”Un cartonaș de baseball cu imaginea legendarului jucător de american de baseball Micky Mantle a devenit cel mai valoros obiect de colecție vândut la licitație, după ce a fost achiziționat, de un colecționar, cu suma record de 12,6 milioane de dolari”, relatează Reuters. Reprezenații Reuters susțin că acest cartonaș, într-o stare foarte bună, a depășit recordul stabilit în luna mai de tricoul purtat de Diego Maradona la meciul cu Anglia de la Cupa Mondială de fotbal din 1986. Obiectul vestimentar aparținând jucătorului de fotbal s-a vândut cu suma de 9,3 milioane de dolari.

”Cartonașul vândut acum cu 12,6 milioane de dolari este din sezonul de debut a lui Mickey Mantle, fiind emis în anul 1952 de compania Topps. Prețiosul obiect s-a aflat până în prezent în poseisa lui Anthony Giordano, un antreprenor în gestionarea deșeurilor din New Jersy, care l-a achiziționat în 1991 cu doar 50.000 de dolari”, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Numele noului proprietar nu a fost dat publicitații.

Mickey Mantle a jucat baseball întreaga carieră la echipa New York Yankeers, pentru care a marcat  între 1951 și 1968. El a fost inclus în salonul gloriilor Baseball-ului -Hall of Fame în 1974.

Citit 547 ori Ultima modificare Luni, 29 August 2022 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.