Oamenii din satele României cu zăcăminte de gaze estimate la miliarde de euro se încălzesc cu lemne

Oamenii din satele României cu zăcăminte de gaze estimate la miliarde de euro se încălzesc cu lemne
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Compania de stat Romgaz anunța, în 2016, că a descoperit, în urma unor explorări de aproape doi ani, un zăcământ estimat la 30 de miliarde de metri cubi de gaze. Comoara de gaze era poziționată în mare parte sub cele șase sate din comuna buzoiană C.A. Rosetti.

După anunțul din 2016, în primăvara anului următor, Romgaz a început exploatarea resurselor, dar nu a reușit să scoată mai mult de 2% din cele 30 de miliarde de metri cubi de gaze estimate, care ar valora 90 de miliarde de euro la prețul actual de 3.000 de euro pentru o mie de metri cubi.

Până în acest moment, reprezentanții Romgaz au refuzat să explice pentru Europa Liberă de ce nu au reușit să exploateze gazul care ar fi util atât economiei în general, cât și locuitorilor sub ale căror locuințe și terenuri se află aceste resurse, potrivit Europei Libere.

Citit 1079 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2022 09:25

1 comentariu

 • postat de teo
  Marți, 30 August 2022 10:25
  109.166.133.***
  Mai toate sondele de gaz dintre Braila si Buzau sunt sigilate si puse la "pastrare" pentru a fi vandute pe nimic OMV-ului sau altei companii straine. E acelasi scenariu care se repeta de 30 de ani, companii de stat care mimeaza imposibilitatea de exploatare a resurselor, pentru ca ulterior "salvatorul" sa fie o companie straina.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.