O vidanjă deversată ilegal i-a băgat în... cheltuieli. Amendă-record

O vidanjă deversată ilegal i-a băgat în... cheltuieli. Amendă-record
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Câteodată, banii au miros, și încă unul puternic. De acest lucru s-a convins șoferul unei vidanje care a deversat conținutul urât mirositor în depozitul (închis!) Rateș din zona Tecuci și care a primit de la Garda de Mediu Galați o amendă pentru plata căreia va trebui să muncească trei-patru luni. Nici firma căreia îi aparține vidanja nu a scăpat deloc ieftin, fiind amendată cu suma maximă legală, pentru deversări de ape uzate în spații neautorizate.

Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Galați a informat că, în urma unui apel telefonic primit de la Poliția Locală Tecuci, pe telefonul de permanență al instituției, a fost verificată societatea care deține vidanja depistată că a descărcat ape uzate fecaloid-menajere în zona depozitului închis Rateș, Tecuci. "În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că vidanja este achiziționată de societate, dar nu este autorizată, iar șoferul de pe vidanjă, angajat al societății, a dispus de aceasta după orele de program, în scop personal, în vederea efectuării unor activități de vidanjare nelegale, cu deversare în punctul menționat neautorizat, fără a înștiința societatea", informează Garda de Mediu Galați.

Șoferul autovehiculului a fost amendat cu suma de 6.000 de lei.

În ceea ce privește societatea care deține vidanja, comisarii de mediu au constatat că aceasta nu respectă prevederile autorizației de mediu eliberate pentru activitatea de colectare ape uzate, având în vedere că această vidanjă nu este autorizată din punct de vedere al protecției mediului, iar achiziția ei nu a fost notificată la APM Galați. "Pentru societatea care deține vidanja s-au stabilit măsuri de respectare a punctelor de deversare stabilite prin autorizația de mediu și interzicerea deversării apelor uzate în alte locuri decât cele autorizate, instruirea salariaților asupra prevederilor autorizației de mediu și interzicerea activității desfășurate cu această vidanjă până la autorizarea sa. În plus, firma în cauză a primit și amenda maximă, de 100.000 de lei.

Citit 3484 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2022 08:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.