UPDATE. Oțelul continuă tradiția: victorie cu Poli Timișoara

UPDATE. Oțelul continuă tradiția: victorie cu Poli Timișoara
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE. Oțelul a reușit să câștige, scor 1-0, cu Poli Timișoara, sâmbătă dimineață, în a doua etapă a ligii secunde. Unicul gol al partidei a fost reușit de Răzvan Gorovei, în al doilea minut de joc, jucător transferat în această vară.

Cele două echipe s-au întâlnit pentru prima dată de la finala campionatului, din urmă cu mai bine de 11 ani.

Oțelul a urcat pe locul al doilea, la un singur punct în spatele liderului Unirea Dej, după cinci meciuri disputate.


Oțelul - Poli Timișoara, prima confruntare de la finala campionatului * Cele două echipe care jucau cu titlul pe masă în urmă cu 11 ani și jumătate se întâlnesc pentru prima dată de la acel eveniment.

15 mai 2011 este o dată memorabilă pentru fotbalul gălățean, prin prisma titlului de campioană a României pe care l-a câștigat Oțelul, grație unei adevărate finale cu Poli Timișoara (echipa aflată pe locul al doilea), scor 2-1. Acum, la mai bine de 11 ani distanță, cele două grupări se vor întâlni pentru prima dată de la acea dispută cu trofeul pe masă, într-un meci din cadrul etapei a V-a din cel de-al doilea eșalon. Soarta n-a fost deloc blândă cu niciunul dintre cluburi, iar fanii celor două identități, Oțelul și Poli, au avut mult de suferit pentru a se putea reîntâlni în meciul de sâmbătă.

Nostalgia vremurilor în care cele două echipe se luptau cot la cot pentru câștigarea campionatului este amplificată din tabăra gălățenilor prin prisma faptului că același Dorinel Munteanu este antrenor, ca și în 2011, plus jucătorii Neagu și Sîrghi, aflaţi încă în lotul gălățenilor.

"Meciul cu echipa din Timișoara ne aduce aminte de vremurile frumoase din 2011, când am devenit campioni, dar a trecut foarte mult timp peste noi, atât peste Poli, cât și peste Oțelul. Pentru noi, obiectivul actual este cel de a promova, cu toate că se poate spune că meciul este unul deosebit, pentru că ne vin în minte acele momente, acea victorie frumoasă în urma căreia am devenit campionii României. Îmi doresc să fie cât mai multă lume la stadion, pentru că jucătorii noștri resimt aportul publicului. De aceea ne-am dori să avem tribunele pline. Cred că fanii Oțelului vor face încă un efort și vor veni pe stadion", a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic al SC Oțelul.

În clasamentul la zi, Oțelul are opt puncte acumulate, după patru etape, cu două victorii (3-1 cu Dinamo și 3-2 cu Unirea Constanța) și două remize (0-0 cu Poli Iași și 1-1 cu CSC Șelimbăr), în timp ce Poli Timișoara are patru puncte de pe urma meciurilor de pe teren propriu (1-0 cu Unirea Constanța și 0-0 cu FC Brașov), pierzând cele două jocuri din deplasare de până acum: 0-4 la Șelimbăr și 1-2 la Progresul Spartac Bucureşti.

S-au oficializat transferurile

Cei trei jucători care se pregăteau de ceva timp cu lotul gălățenilor au fost anunțați în mod oficial ca nou-veniţi la Oțelul. Este vorba despre atacantul ucrainean Yevghen Bokhashvili (29 ani) - sosit din prima ligă din Vietnam, fundașul stânga Dan Panait (25 ani) - ultima oară la FC Brașov, plus fundașul dreapta Ionuț Ilieș (20 ani) - provenit de la Universitatea Cluj. Şi pe cei trei se va putea baza de acum încolo Dorinel Munteanu în alcătuirea echipei.

În meciul de sâmbătă, programat la ora 11.30, pe Stadionul "Oțelul", transmis în direct pe canalele DigiSport și PrimaSport, antrenorul gălăţean nu se va putea baza în continuare pe serviciile fundașului Costin Ghiocel, accidentat.

Citit 3472 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 21:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.