Licitația pentru finalizarea Muzeului de Artă Vizuală, anulată
Foto: David Tudor

Licitația pentru finalizarea Muzeului de Artă Vizuală, anulată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Din păcate, singura ofertă depusă în cadrul licitației lansate de Consiliul Județean Galați pentru finalizarea Muzeului de Artă Vizuală a fost considerată inacceptabilă și/sau neconformă. Cel puțin așa se precizează în portalul achizițiilor publice, la motivele pentru care procedura a fost anulată.

Reamintim, Consiliul Județean Galați încearcă să găsească un nou constructor care să termine muzeul început în Parcul Rizer de firma bucureșteană Midanne Invest Grup, cu care a fost reziliat contractul. Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", Lemacons - Tancrad, asociere de companii care până acum s-a făcut remarcată pentru lucrările de modernizare urbană și de reabilitare a axelor rutiere, a fost singura interesată de construcția muzeului şi a depus o ofertă în cadrul licitației care are ca obiect un contract cu valoarea totală estimată de 18.817.967 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind "prețul cel mai scăzut".

Pe 23 august 2022, procedura a fost anulată. Consiliul Județean va trebui să lanseze o nouă licitație și să spere că măcar de această dată procedura se va încheia cu succes.

Noul Muzeu de Artă Vizuală al Galaţiului reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase proiecte ale Consiliului Judeţean. Proiectul futurist al construcţiei a fost realizat, în 2008, de arhitectul Dan Ujeucă şi a fost premiat, la nivel naţional, de către Ordinul Arhitecţilor.

Citit 1234 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 07:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.