Potop de nereguli în traficul gălăţean, în 48 de ore

Potop de nereguli în traficul gălăţean, în 48 de ore
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În decurs de doar două zile, polițiștii rutieri au avut ocazia să constate, încă o dată, că traficul în județul Galați se desfășoară sub semnul riscurilor extreme. Șoferi beți, drogați, împătimiți de viteză sau la volanul unor vehicule defecte, au fost depistați cu zecile, amenzile aplicate fiind pe măsură, de aproape 70.000 de lei.

”Perla” acțiunii care a scos în stradă Poliția Rutieră, la finele săptămânii trecute, a fost un șofer de 45 de ani, din Galați, prins după ce a împușcat nu mai puțin de trei abateri grave la regimul rutier. S-a întâmplat pe DN 25, la Tudor Vladimirescu, unde aparatul radar amplasat pe marginea drumului, în interiorul localității, a confirmat că mașina pe care acesta o conducea avea o viteză de 135 de km/h, cu 85 mai mult decât limita maximă admisă pe acel segment de drum. Verificările ulterioare au scos la iveală faptul că bărbatul de la volan nu avea dreptul de a conduce, permisul fiindu-i anulat ca afect al unei alte abateri la regimul rutier, dar și că era ușor băut, etilotestul indicând o alcoolemie de 0,22 la mie în aerul expirat. Dacă pentru viteză și alcoolemie sub limita prevăzută de lege a scăpat doar cu o amendă, gălățeanul este acum protagonistul unui nou dosar penal, pentru conducere fără permis, care i-ar putea aduce o condamnare cuprinsă între 1 și 5 ani de închisoare.

Aceasta a fost una dintre cele două infracțiuni constatate de polițiști cu ocazia acțiunii, numărul contravențiilor și sancțiunilor aplicate fiind incomparabil mai mare. Aproape jumătate dintre acestea i-au vizat pe șoferii care au exagerat cu viteza, în timp ce 18 conducători auto au fost sancționați pentru că mașinile lor aveau defecțiuni tehnice grave.

”În cursul acțiunii au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 68.710 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002. Dintre acestea, 42 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, polițiștii au reținut 18 certificate de înmatriculare, precum și 22 de permise de conducere, după cum urmează: 16 permise pentru depășirea limitei de viteză, trei pentru conducerea sub influența alcoolului, două pentru depășire neregulamentară și unul pentru defecțiuni la mecanismul de direcție”, a explicat ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Citit 1091 ori Ultima modificare Luni, 05 Septembrie 2022 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.