Audierea comisarului Daniel Tudorache în comisia de disciplină, suspendată

Audierea comisarului Daniel Tudorache în comisia de disciplină, suspendată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe 29 iulie, sediul Comisariatului Județean Galați al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) a fost "martorul" unui incident rar întâlnit într-o instituție de stat. Un conflict violent a izbucnit între comisarul Daniel Tudorache, fost șef al instituției și fost subprefect de Galați, și actualul comisar-șef, Sorin Dănăilă. Scandalul a degenerat, s-a ajuns la obiecte trântite prin birou, mâini puse în gât, vorbe grele, fiind nevoie de intervenția polițiștilor de la Secția 1, în urma unui apel la 112, dar și a unui echipaj al Ambulanței, pentru ca lucrurile să se liniștească. Sorin Dănăilă le-a declarat polițiștilor că a fost agresat fizic și s-a întocmit un dosar penal, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În zilele următoare, la sediul comisariatului a ajuns Corpul de control al Gărzii Naționale de Mediu, trimis de comisarul general Aurelian Păduraru (și el, tot gălățean), fiind propusă trimiterea comisarului Daniel Tudorache în fața comisiei de disciplină.

Acest lucru mai are însă de așteptat. "Prezentarea lui Daniel Tudorache în comisia de disciplină, propusă de Corpul de control, a fost suspendată, pentru că așa prevede legea în momentul în care este pe rol un dosar penal. Așteptăm să vedem ce soluție va propune Parchetul", a declarat pentru "Viața liberă" comisarul general Aurelian Păduraru.

În cazul în care se va ajunge totuși la Comisia de disciplină a GNM, măsurile care pot fi luate împotriva comisarului Daniel Tudorache pot porni de la mustrare scrisă și diminuare temporară a salariului, dar pot deveni și extreme, în funcție de gravitatea abaterii.

Citit 1092 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2022 07:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.