Fonduri pentru trei proiecte destinate refugiaţilor din Ucraina

Fonduri pentru trei proiecte destinate refugiaţilor din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fundaţia Comunitară Galaţi a încheiat recent procesul de selecţie pentru acordarea de granturi din Fondul de urgență Galați - Refugiați în siguranță, în cadrul apelului al treilea. Câştigătorii acestei runde sunt trei organizaţii non-profit din judeţul nostru, care derulează proiecte de sprijin, incluziune şi coeziune socială destinate copiilor şi adulţilor refugiaţi din Ucraina. 

Asociaţia United Cristian Aid "Bunul Samaritean" va desfăşura proiectul ”ACT!ON for UKRAINE”, pentru care primeşte 23.000 de lei. Proiectul se desfăşoară între 1 septembrie şi 15 decembrie 2022, având drept scop oferirea de servicii educative pentru copii ucraineni, respectiv, cadrul și condițiile minime de incluziune și coeziune socială atât pentru ei, cât și pentru adulți. Beneficiarii sunt cele 16 persoane adăpostite la sediul Asociaţiei "Bunul Samaritean" din Nicoreşti, judeţul Galaţi. 

Copiilor şi adulţilor le vor fi oferite cursuri de limba română și activități recreative, săptămânal, iar doi dintre refugiaţii adulţi vor beneficia de cursuri de pregătire profesională. 

Asociaţia social-educativă "Clever Kids" derulează, în perioada 5 septembrie- 20 decembrie 2022,  proiectul ” Copilărie cu Bucurie”, pentru care i-a fost acordată suma de 13.000 de lei, ce urmează să fie folosită pentru a le oferi copiilor ucraineni care deja au beneficiat de cursuri aici stabilitate şi posibilitatea de a-și continua activitatea educațională într-un mediu cunoscut, cu grupul de prieteni deja format, cu educatoarele pe care deja le îndrăgesc. Beneficiarii proiectului sunt 12 copii preșcolari (3-6 ani) din familii de refugiaţi ucraineni.

Asociaţia "Noi pentru idei noi", a Şcolii Gimnaziale Nr. 16 Galaţi, va derula, în perioada 26 septembrie - 5 decembrie 2022,  proiectul ” Învață să nu renunți”, finanţat cu 9.000 de lei, al cărui scop este de a dezvolta în rândul copiilor implicați competențe sportive și valori emoționale direct relaționate cu spiritul de echipă, reziliența, rezistența la stres și motivația pentru o viață sănătoasă. Beneficiarii proiectului sunt aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 10-15 ani, cazați în unitățile de cazare sociale din județul Galați. Ei vor învăţa să joace fotbal şi baschet, urmând să fie organizate spre finalul proiectului şi competiţii în care să fie implicaţi beneficiarii şi elevii şcolii. 

 

Citit 613 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2022 07:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.