Galațiul își schimbă optica în transporturi. Transurb devine TransUber

Galațiul își schimbă optica în transporturi. Transurb devine TransUber
Așa arată un autobuz TransUber, cu călătorul la volan
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Uneori, nici nouă nu ne vine să credem ce s-ar putea întâmpla în transportul public în comun din reședința de județ. Am lăsat imaginația la copt și considerăm că am putea fi premiați direct de Bruxelles. Aflați din text despre ce este vorba: Galațiul chiar ar fi fruncea.

Plan de concedieri

De la noi ați aflat că Transurb, companie de transport public în comun, a notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi cu privire la faptul că urmează să efectueze concedieri colective. În primă instanță, ar fi vorba despre minimum 40 de salariaţi din toate categoriile de personal: muncitori, compartimentul operativ, TESA. Hemoragia nu se va opri aici, ne șoptesc câteva persoane bine intenționate din fosta regie autonomă gălățeană: se pare că un tânăr inginer, recent angajat, a venit cu o idee revoluționară care ar putea reduce mult costurile. Rămâne de văzut și cum va fi implementată.

Rebranding și ceva în plus

Așa cum ați văzut în titlu, în primul rând vom asista la un rebranding fără precedent: Transurb devine TransUber, însă este mai mult decât atât. Iată ce ne-a spus șeful unui parc auto al companiei: "Tataie, o să fie greu, o să fim toți trimiși în șomaj sau la pensie, că vor să facă ride-sharing din transportul public gălățean, ce mama naibii o însemna asta. Cică o să conducă autobuzele Transurb câte un călător, ceva de genul ăsta, ca să scape de contracte de muncă, de dări la stat." De aici și asocierea cu Uber-ul, iar în fiecare stație se va schimba conducătorul auto. Adică, un călător va trece la volan în locui celui care a dus autobuzul în stație.

Ședință cu bucluc

"Mare brânză să manevrezi un autobuz, ce să zic. O să printăm instrucțiunile pe bord și, bineînțeles, vor avea voie la volan doar posesorii unui permis de circulație, categoria B. Dacă știi să conduci o mașină mică, vei putea mișca din loc și autobuzul, nu e decât o stație de dus. Hai să nu ne mai plângem ca babele!", s-ar fi exprimat respectivul inginer într-o amplă ședință a societății de transport în comun. "O să scutim mulți bani, iar autobuzele noastre vor fi pline, la cât de mult se vor scumpi carburanții. Oamenii vor lăsa mașinile în parcare și vor trece pe ride-sharing pe toate traseele din oraș. Va fi foarte funny", ar fi adăugat specialistul de la noul TransUber.

Usain Bolt

Pamflet în versuri

Doi de Unu și un Doi de Submarin Cosorescu

Ce mândru apare troleul/ savant şi botos şi urât!

Şi urci - o greşeală fatală/ - te simţi mintenaş doborât

de-un fel de acreală adâncă/ - n-ai unde s-o iei, s-o apuci -

putoare de tâmpi şi lichele,/ duhoare de şlapi şi papuci!

De-un deget stă slinul pe scaun,/ luceşte, te vâră în boală -

faci silă, faci chiar pandalie,/ depresie monumentală -

îţi intră în suflet, în haină,/ şi rişti să-ţi rămână şi-n minte -

înjuri Ministerul Prostiei/ şi-ncerci "s-avansezi înainte,

spre uşa din spate", cum ţipă/ şoferul deştept ca o ghioagă,

de vrei să cobori, dacă viaţa/ măcar o secundă ţi-i dragă!

Cobori cu suflarea la gură,/ formezi doi de unu şi-un doi,

te sprijini de-un tei fără vlagă,/ încerci să te dai sprinţăroi,

dar, vai, ce salive şi flegme,/ covor de chiştoace şi muci -

putoare de tâmpi şi lichele,/ duhoare de şlapi şi papuci!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Trecere la trotinete?

* Pentru reducerea de personal a fostei regii autonome e nevoie de imaginație. Sau de creativitate, cum se spune mai nou. Oare a luat cineva în calcul ca două autobuze să fie conduse de un singur șofer? Schema e simplă: duci autobuzul la capăt și, la întoarcere, îl iei pe celălalt care s-a umplut între timp. Călătorii ar avea avantajul că nu vor sta în soare sau în ploaie, ci într-un mijloc de transport civilizat.

* Se analizează și varianta trecerii totale la trotinete, acest pas implicând eliminarea tramvaielor și a autobuzelor de pe traseu. "E posibil să ajungem și aici, ar fi cel mai ieftin, dar să vedem dacă putem prinde aparatul de compostat bilete pe ghidonul micului vehicul", a comentat un director din companie.

* Nu ne-am putut abține, că tot e vorba de transportul local. Chiar dacă astfel este afectat bugetul Transurb. Iată comentariul unui cititor, de pe site-ul viata-libera.ro: "Când te urci în autobuz, pregăteşti SMS-ul la 7530 cu textul GAL. Dacă vezi un controlor, dai send, dacă nu... asta e, ne vedem data viitoare. Astfel nu trebuie nici să stai la coadă la bilete, nici la coadă la validat cartela." Curat nebunie, nu alta!

TrotiNetty Sandu

Durbacă, la garajul de 11.000 de euro

Se știe deja că Primăria Galați a făcut plata pentru garajul cumpărat cu tot cu terenul de sub el, începând desființarea construcției. Aceasta se află lângă Spitalul Județean și a costat municipalitatea 11.000 de euro. Zilele trecute, în zonă a fost văzut fostul primar Eugen Durbacă închinându-se și se poate spune că își făcea cruce, deoarece acolo se află și o foarte frecventată biserică. "Nu, doamnă, l-am văzut eu, la garaj se închina. Nici vorbă, el cred că nici nu știe că e biserică în zonă", ne-a comunicat un cetățean din Micro 19.

Durback în time

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 11160 ori Ultima modificare Duminică, 11 Septembrie 2022 20:27