Ziua Porţilor Deschise la pompieri, bucuria celor mici

Ziua Porţilor Deschise la pompieri, bucuria celor mici
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ziua Informării Preventive a coincis în 2022 cu Ziua Pompierilor, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Galați și-a deschis porțile, marţi, 13 septembrie, conform tradiţiei instituite în ultimii ani.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, la nivel național se organizează Ziua Informării Preventive, în care să ne amintim că efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă ne informăm la timp, ținând cont de recomandările pompierilor și de regulile de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Ceremonii şi avansări în grad 

Festivitatea dedicată Zilei Pompierilor a început cu un ceremonial religios, oficiat de ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a ținut un discurs despre viață, apreciindu-i pe salvatorii gălățeni care își pun viețile în plan secund la fiecare misiune. La festivitatea care a continuat cu un ceremonial militar au participat prefectul judeţului, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, primarul municipiului Galaţi, comandanţi ai Garnizoanei Galaţi, cadre active şi în rezervă ale Inspectoratului, fiecare dintre ei având cuvinte de laudă la adresa pompierilor și manifestându-și respectul pentru această meserie.

Cu ocazia acestei zile, au avut loc și avansări în grad, iar pompierii care au dat dovadă de curaj și profesionalism în cele mai dificile misiuni, intervenind chiar și atunci când erau prezenți întâmplător la diferite evenimente care s-ar fi putut termina tragic, au primit diplome de merit.

Defilarea și mașinile de pompieri, admirate de cei mici

Detaşamentul de onoare compus din cadre ISU Galaţi şi Fanfara Centrului Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi au defilat sub privirile curioase ale copiilor, care admirau ținutele impecabile ale cadrelor. După ce au văzut prima defilare din viaţa lor, unii copii, din dorința de a fi asemenea celor pe care i-au admirat, au vrut să defileze și ei, în curtea unității răsunând "stâng, drept, stângul". Elevi de la Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Andrei" din Galaţi, Şcoala Profesională Specială "Emil Gârleanu", dar și copii de grădiniță s-au grăbit să admire mașinile pompierilor, pe care le văzuseră doar pe stradă, acum având ocazia să urce în ele și să poată studia tot ce se află în interior. Pompierii i-au urcat rând pe rând în uriașele mașini roșii și le-au răspuns piticilor la toate curiozitățile despre pompieri și misiunile lor. După această zi, noi dorințe au apărut în mintea micuților, unii dintre ei spunând că vor să se facă pompieri. "Vreau și eu să fiu pompier, ca să merg cu mașina roșie", ne-a mărturisit un băiețel de cinci ani care privea cu ochi mari atât uniformele, cât și mașinile care i se păreau imense pe lângă el.

Citit 714 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Septembrie 2022 12:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.