Studenții gălățeni vor învăța cum se produce ”oțelul-verde”

Studenții gălățeni vor învăța cum se produce ”oțelul-verde”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Combinatul Siderurgic Liberty Galați, în parteneriat cu Universitatea ”Dunărea de Jos”, a lansat primul modul academic Greensteel, oferind studenților oportunitatea de a învăța despre schimbările climatice și despre tehnologiile avansate de producere a oțelului.

"Inițiativa face parte din proiectul Academiei Greensteel create de Liberty, care vizează și alte universități de elită, cu scopul de a consolida colaborarea dintre companie și comunitățile academice și de cercetare științifică.

Modulul dezvoltat de specialiștii Liberty Galați va fi inclus din luna octombrie în programa universitară și va cuprinde patru domenii de studiu: schimbările climatice, procesele tradiționale de fabricare a oțelului, noile tehnologii Greensteel și un segment în care studenții își pot dezvolta abilitățile profesionale, precum gândirea analitică, abilitatea de a lua decizii, comunicarea și colaborarea în echipă", se arată într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

Studenții vor învăța despre noile tehnologii care au fost sau sunt pe cale de a fi integrate în procesele de producție din combinatul siderurgic, precum captarea și stocarea dioxidului de carbon (CCS), reducerea directă a fierului (DRI), utilizarea optimă a fierului vechi în cuptoarele cu arc electric, utilizarea hidrogenului și a energiei regenerabile în industria siderurgică, având sprijinul experților din Liberty Galați.

Managerul de Resurse Umane al Liberty Galați, Mihaela Vereș, a subliniat importanța colaborării cu mediul universitar în formarea viitorilor specialiști din siderurgie. "Noua generație va lucra într-o industrie modernă, digitalizată, automatizată și sustenabilă, iar obiectivul nostru pentru studenți este să dobândească competențele tehnice și profesionale care îi vor ajuta în carieră", a arătat managerul Liberty Galați.

La rândul său, rectorul Universității ”Dunărea de Jos”, prof. dr. Lucian Georgescu, a apreciat parteneriatul încheiat cu unitatea siderurgică: ”Prioritatea universității noastre este să le asigurăm studenților noi oportunități de învățare și dezvoltare. Cu această ocazie, doresc să îi încurajez pe tineri să contribuie activ la crearea unui viitor sustenabil”.

După cum v-am informat în paginile ziarului ”Viața liberă”, în iunie 2020, Liberty Steel Group și GFG Alliance au semnat cu Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați un Memorandum în vederea înființării Academiei Greensteel, un proiect care își propune să dezvolte proiecte educaționale și să îi încurajeze pe tineri să se alăture industriei siderurgice pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile.

Citit 1201 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Septembrie 2022 09:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.