Continuă cercetările în situl arheologic de la Negrilești

Continuă cercetările în situl arheologic de la Negrilești
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" din Tecuci continuă și anul acesta cercetările preventive în situl arheologic de la Negrilești.

Muzeul tecucean a descoperit, în cei 16 ani de când se desfășoară cercetări arheologice în sit, un număr foarte mare de fragmente ceramice, unelte și arme din os și piatră, importante pentru studiul comunităților umane care au trăit în această zonă începând din mileniul VI î.H. Descoperirile atestă o locuire, aproape neîntreruptă, începând din epoca nouă a pietrei (neolitic) și până în perioada contemporană.

Patrimoniul muzeului tecucean s-a îmbogățit din situl Negrileşti cu 178 de piese (vase ceramice, unelte, arme din piatră și os etc.).

Situl arheologic Negrileşti este inclus în Lista Monumentelor Istorice din anul 2004, are o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp şi se află în curtea şcolii gimnaziale din sat.

Semnalat în 1981, de către arheologul tecucean Mircea Nicu, situl demonstrează existența unei locuiri civile din perioada neoliticului timpuriu (cultura Starčevo-Criş), bronzul târziu (cultura Noua), perioada post romană (cultura Sântana de Mureş-Cerneahov), evul mediu timpuriu (cultura Dridu) şi secolul al XIX-lea.

Citit 708 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.