Eparhia Dunării de Jos, 13 ani de la ridicarea la rangul de Arhiepiscopie

Eparhia Dunării de Jos, 13 ani de la ridicarea la rangul de Arhiepiscopie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Eparhia Dunării de Jos a împlinit marți, 27 septembrie, 13 ani de la momentul sacru al ridicării la rangul de  Arhiepiscopie şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Casian la slujirea de Arhiepiscop.

Sărbătoarea  dedicată acestui eveniment eparhial a debutat încă din data de 26 septembrie 2022, cu o manifestare culturală la Muzeul eparhial şi cu slujba Privegherii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi şi a continuat marți cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din administraţia eparhială.

”Înainte de Sfânta Liturghie, au fost purtate în procesiune şi aşezate spre închinare în Catedrala Arhiepiscopală, racla cu o părticică din lemnul Sfintei Cruci şi cea cu moaştele a patru sfinţi tămăduitori - Sf. M. Mc. Pantelimon, Sf. Ierarh Nectarie, Sf. Ierarh Luca al Crimeii şi Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou, aflate în patrimoniul sacru al Reşedinţei Arhiepiscopale.

În timpul slujbei au fost rostite rugăciuni de mulţumire către Dumnezeu pentru ocrotirea şi tot ajutorul oferit Eparhiei Dunării de Jos şi Înaltpreasfinţitului Părinte Casian în cei 13 ani de rodnică slujire ca arhiepiscop.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a vorbit despre viaţa şi activitatea pastoral-misionară şi cărturărească a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, evidenţiind o serie de calităţi și virtuți ce au împodobit lucrarea arhierească a acestui mare ierarh al Bisericii”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Cuvântul de elogiere prilejuit de sărbătoarea eparhială a fost rostit de către protoiereul de Galaţi, preotul Valentin Rădoi.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiat un Te-Deum pentru binefacerile revăsate de Dumnezeu asupra Preafericitului Părinte Patriah Daniel, a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a preoţimii, cinului monahal şi dreptmăritorilor creştini din Eparhia Dunării de Jos.

La momentele liturgice din Catedrala Arhiepiscopală au participat preoţi, elevi de le clasele primare şi liceale de la Seminarul Teologic “Sf. Andrei” din Galaţi şi credincioşi din eparhie.

Citit 648 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.