Ce părere au elevii despre introducerea catalogului virtual în școli

Ce părere au elevii despre introducerea catalogului virtual în școli
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Catalogul clasic a fost eliminat și înlocuit cu unul virtual în peste 740 de școli și licee. Acest lucru îi bucură pe unii, iar pe alții mai puțin. Acest catalog va putea fi accesat atât de părinți, cât și de elevi de acasă, fără a mai fi nevoiți să ajungă la liceu. Totodată, absențele nu vor mai putea fi motivate așa de ușor ca în anii anteriori. Dacă elevul lipsește, scutirea trebuie predată dirigintelui, iar în termen de 7 zile să fie încărcată pe platformă, altfel absențele vor rămâne nemotivate.

Am vrut să aflăm și părerea elevilor referitor la noul sistem. Iată ce au spus:

Elena, 17 ani: "Sincer nu prea este ok acest catalog, sunt profesori foarte stricți, care intră la ore din pauze, iar dacă la fix nu ești în clasă ni se pune absență. Înainte mai mergea să le motivăm, dar acum va fi mult mai greu."

Andrei, 18 ani: "Este foarte nasol catalogul ăsta. Dacă nu aduci scutire în şapte zile, nu va mai putea fi motivată absența, în condițiile în care diriginta motivează absențele o singură dată pe lună… Trebuie schimbate multe lucruri. Da, este ok să poți vedea notele, absențele și multe alte lucruri în timp real, dar cu absențele mi se pare ciudat."

Cristina, 16 ani: "Este bun catalogul, nimic de zis, doar că mai trebuie umblat la el. Absențele sunt problema, pentru că nouă ni se motivează absențele o dată pe lună, nu pe săptămână, iar acum, dacă în termen de şapte zile nu ai încărcat cererea, este foarte greu de motivat, chiar imposibil."

Citit 847 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 23:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.