Planuri pentru economisirea de energie în Combinatul Siderurgic

Planuri pentru economisirea de energie în Combinatul Siderurgic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Liberty Galați accelerează programele de eficientizare a consumului de energie și implementarea proiectelor de energie regenerabilă, scopul final fiind acela de a reduce consumurile totale pe platforma siderurgică, în paralel cu eficientizarea proceselor de producție.

Reducerea consumului de gaz natural va fi realizată printr-o serie de îmbunătățiri la nivelul operațiunilor de producție, incluzând recuperarea energiei din gazul rezidual produs de furnal, optimizarea utilizării aburului la liniile de producție; îmbunătățiri tehnice ale cuptoarelor de reîncălzire, precum și reducerea pierderilor de căldură din conductele de abur.
”Programul de reducere a consumului de energie include o serie de modernizări ale echipamentelor și instalațiilor de pe întreaga platformă siderurgică, precum și un proiect realizat în parteneriat cu Enel X România de înlocuire a peste 1.000 de corpuri de iluminat stradal cu un consum ridicat de energie cu aparate de iluminat moderne cu tehnologie LED, eficiente din punct de vedere energetic.
Cu un cost de circa un milion de lei, acest proiect va asigura o economie de energie de aproximativ 700 MWh pe an, o cantitate suficientă pentru a alimenta 400 de locuințe. Preconizăm că investiția se va amortiza în următoarele 18 luni, datorită scăderii cu 61 la sută a consumului de energie al sistemului de iluminat stradal și costurilor reduse de mentenanță”, se arată într-un comunicat de presă al Liberty Galați.
Pe termen lung, Liberty Galați continuă implementarea planului de transformare Greensteel. La începutul acestei veri, compania a lansat procedura de licitație pentru furnizarea tehnologiei pentru două cuptoare hibride cu arc electric, care vor reduce în timp emisiile de carbon ale companiei cu peste 80 la sută.
Liberty Galați dezvoltă și prima fază de 50 MW dintr-un parc fotovoltaic, cu o capacitate totală de 180 MW, care va necesita o investiție totală de 890 de milioane de lei și va furniza energie verde, regenerabilă direct pe platforma siderurgică.
"În condițiile creșterii continue a prețurilor la energie și ale lipsei de angajament din partea furnizorilor sau a Guvernului de a încheia contracte de furnizare de energie pe termen lung, aceste programe și investițiile noastre în producția de energie regenerabilă devin din ce în ce mai importante. Cu toate acestea, pe termen scurt nu putem face mai mult, de aceea continuăm să implicăm în mod activ autoritățile guvernamentale la nivel local și național pentru a oferi industriei sprijin substanțial în perioada de iarnă care urmează", a declarat președintele Consiliului de Administrație al Liberty Galați, Ajay Aggarwal.
Acesta a precizat că Liberty Galați își menține în totalitate planurile de atingere a neutralității în ceea ce privește emisiile de carbon până în 2030.

Citit 1239 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 09:04

1 comentariu

 • postat de rony
  Joi, 06 Octombrie 2022 13:43
  165.225.200.***
  Salut,
  Pana la visele cu proiectele pentru energie regenerabila ati face bine sa anchetati datoriile combinatului fata de subcontractori si sa mai anchetati cate cereri de dare in judecata sunt deschise de firmele subcontractoare de pe platforma combinatului
  Sunt datorii acumulate deja de cateva luni bune ...
  Succes !
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.