Ce amenzi vor plăti șoferii care nu au anvelope de iarnă

Ce amenzi vor plăti șoferii care nu au anvelope de iarnă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Sezonul rece a început să-și facă simţită prezenţa de la zi la zi, iar şoferii care nu şi-au pus anvelopele de iarnă riscă amenzi uriașe.

Prețurile pentru un set de patru anvelope de iarnă pot începe de la 800 de lei şi ajung la 2.500 de lei pentru mașinile cu diametru mai mare al jantei.

Şoferii care nu au mașina echipată corespunzător pentru sezonul rece riscă o amendă cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei. Nerespectarea prevederilor privind cauciucurile de iarnă constituie contravenție şi se sancţionează cu amendă. Codul rutier prevede această sancţiune la art. 102, alin. 1, punctul 28: ”Constituie contravenție și se sancționează cu amendă conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau fără a avea montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate”.

Citit 821 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2022 08:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.