"Marșul anti-sărăcire" trece și prin Galați

"Marșul anti-sărăcire" trece și prin Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe 7 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Muncii Decente, sindicaliștii de la Cartel ALFA au anunțat programul protestelor din perioada următoare, al căror cap de afiș va fi "Marșul anti-sărăcire", în perioada 17-21 octombrie.

Protestul sindical se va derula sub forma a două caravane, ce vor porni din zonele Ardeal (Zalău) și Moldova (Botoșani) spre București, cu proteste organizate în localități de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și pierdere a locurilor de muncă. Printre aceste localități se găsește, din păcate, și Galațiul.

Cele două caravane se vor întâlni la București, unde va avea loc, pe 20 octombrie, un amplu miting-marș în Piața Victoriei și Piața Revoluției.

Galațiul va reprezenta unul dintre cele trei popasuri ale caravanei pornite spre Capitală din zona Moldovei, alături de Bacău și Slobozia. Manifestarea de la Galați va avea loc marți, 18 octombrie, pe platoul din fața Prefecturii Galați, iar la ea vor participa și reprezentanți ai celorlalte județe din Moldova. Astfel, la pichetarea Prefecturii sunt așteptați circa 100 de sindicaliști.

Conform unui comunicat remis de Cartel ALFA, „Marșul anti-sărăcire” este „pentru creșterea urgentă a salariilor și pensiilor și împotriva creșterii costurilor de trai”. „Românii nu pot sta cu pasivitate așteptând să treacă această criză. Gravitatea și urgența situației nu trebuie subestimate! CNS Cartel ALFA face un apel către toate organizațiile sindicale și mișcările sociale să se mobilizeze pentru a determina guvernanții să ia măsuri urgente pentru combaterea crizei, în beneficiul cetățenilor!”, se arată în comunicat.

Citit 1100 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2022 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.