Bani și bijuterii pentru intervenții chirurgicale și examene de specialitate. Medic militar pus sub control judiciar pentru luare de mită

Bani și bijuterii pentru intervenții chirurgicale și examene de specialitate. Medic militar pus sub control judiciar pentru luare de mită
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Direcția Națională Anticorupție anunţă, printr-un comunicat e presă, că un medic militar de la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila” este urmărit penal pentru luare de mită şi a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

„Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, împotriva inculpatului Săvulescu Alexandru-Florin. La data faptelor, acesta era șef al Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” – București, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel”, se arată în comunicat. Totodată, în ceea ce îl priveşte, a fost luată măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16 septembrie 2022.

„În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență menționat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora”, afirmă procurorii.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citit 3350 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.