„Silvia”, un spectacol de operetă irezistibil

„Silvia”, un spectacol de operetă irezistibil
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard” Galați vă invită duminică, 9 octombrie, de la ora 18,30, la opereta ”Silvia”, de Emmerich Kálmán. Spectacolul se bucură de o montare generoasă, sensibilă și strălucitoare, foarte apreciată de publicul gălățean.

Cea mai irezistibilă invitație de a viziona acest spectacol vine chiar de la regizorul montării gălățene, Cristian Mihăilescu. "Dintre toate genurile teatrului muzical, opereta reprezintă bucuria, umbrită uneori de înnorări, dar şi acelea… trandafirii. Opereta este şampania teatrului liric. De aceea, poate, mai toate subiectele ei sunt generos stropite de această licoare spumoasă ca şi muzica ce o însoţeşte. «Silvia» este similară cu succesul, de mii de ori repetat pe toate meridianele. Muzica nespus de melodioasă, devenită instantaneu şlagăr, subiectul generos și romantic, momentele de balet cu farmecul ritmurilor specific maghiare, constituie ingredientele acestui succes. Regizorul se găseşte în plăcuta dilemă de a alege dintre atâtea oferte, aspectul pe care doreşte să-l sublinieze cu precădere. Învăluit de această muzică frisonantă, m-am oprit mai mult asupra romantismului vieţii de artist: succesul și preţul său, destinul uman aflat de multe ori la concurenţă cu cel artistic. Dar, mai ales, perenitatea talentului. «Silvia» reprezintă un şir de regine ale scenei, o «reîncarnare» a Ceciliei de odinioară, pe care are şansa să o întâlnească, să o înfrunte şi să o îmbrăţişeze în final. Un astfel de subiect merită o montare generoasă, sensibilă, strălucitoare. Toate acestea au fost posibile datorită colectivului Teatrului Muzical «Nae Leonard», talentat şi dedicat actului artistic de ţinută. Repetiţiile au fost o bucurie. Sperăm să o transmitem din plin şi publicului”, este mărturia regizorului Cristian Mihăilescu.

În distribuția de duminică îi veți putea urmări pe: Ana Băcanu (Silvia), Valentin Vasopol (Edwin), Silvia-Alice Niță (Cecilia), Valerina Drăguș (Stazi) - debut, Adrian Mărginean (Boni), Teodor Niță (Feri), Dominic Cristea (Miska), Costel Donose (Prințul Leopold), Ovidiu Ghioc și Elvis Butunoi (Lăutarii), Alina Donțu și Ionuț Țurlea (Soliști balet), alături de orchestra, corul și baletul teatrului, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi. Coregrafia este semnată de binecunoscutul coregraf timișorean Francisc Valkay, decorurile de Anton Hirschkorn, iar costumele de Viorica Petrovici.

Biletele se pot achiziționa online, accesând linkul https://www.blt.ro/silvia.html, sau fizic, de la casieria teatrului (telefoane 0236.465.599 şi 0753.312.308), în intervalul orar afișat pe site-ul naeleonard.ro.

Citit 604 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2022 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.