60 de autovehicule, verificate în cadrul unei acțiuni rutiere

60 de autovehicule, verificate în cadrul unei acțiuni rutiere
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Nici mai mult, nici mai puțin de 60 de autovehicule de transport au fost verificate în dimineața zilei de 10 octombrie, în cadrul unei acțiuni la care au participat efectivele de poliție rutieră din cadrul IPJ Galați, pentru a vedea dacă transportul de persoane se face în condiții legale. Au fost verificate 52 de autovehicule destinate transportului de persoane și opt autovehicule destinate transportului de elevi.

În cadrul acestei acțiuni au fost depistați doi șoferi care nu au eliberat bilete de călătorie. Primul șofer, din comuna Ivești, care conducea un autobuz pe DN2B și care efectua transport persoane pe cursa Galați – Tecuci, a oprit pentru îmbarcarea călătorilor în zona unei stații PECO, fără ca stația respectivă să figureze în graficul de circulație aferent licenței de transport. De asemenea, conducătorul autobuzului nu a eliberat bilete/legitimații de călătorie, aferentei distanței parcurse, pentru un număr de 10 călători și nu avea completată foaia de parcurs. Un alt șofer din municipiul Galați a condus un microbuz pe DN2B, care efectua transport persoane pe cursa Galați – Tecuci, fără a elibera bilete/legitimații de călătorie, aferente distanței parcurse, pentru un număr de opt călători și fără a introduce cartela tahografică în aparatul tahograf. În consecință, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 13.000, respectiv, 4.000 de lei.

În cursul acțiunii au fost verificate 52 de autovehicule destinate transportului de persoane și opt autovehicule destinate transportului de elevi. Întrucât au fost constatate unele nereguli, polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2002 privind nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, șapte sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor H.G. 69/2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, republicată, și 12 sancțiuni pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, trei dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto destinate transportului de elevi.

Citit 1003 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 08:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.