Problema transportului pentru copiii din mediul rural, discutată cu reprezentanții elevilor

Problema transportului pentru copiii din mediul rural, discutată cu reprezentanții elevilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Printre problemele cele mai mari ale elevilor din România se numără transportul în mediul rural, care a fost discutată în Guvern pe data de 7 octombrie 2022. "Pe termen scurt, se va merge pe acea ordonanță de urgență cu suma forfetară: 60 de lei pentru primii 3 km, 6 lei pentru următorii km, cu posibilitate de dublare", a spus Robert Avram, președintele Consiliului Național al Elevilor, după discuția purtată cu premierul Nicolae Ciucă, pe tema transportului elevilor. Acesta a mai declarat că "premierul și-a asumat constituirea unui comitet interministerial coordonat de la nivelul Cancelariei, în așa fel încât până la finalul anului calendaristic să avem o soluție pe termen lung".

După încheierea ședinței pe tema transportului elevilor, Guvernul a relatat că se va construi un comitet care va avea ca scop "generarea unei soluții pe termen mediu și lung, care să ofere o perspectivă stabilă și funcțională viitorului sistem de decontare a costurilor cu transportul școlar". Guvernul a mai promis și că va face o interogare exactă cu ajutorul inspectoratelor şoclare judeţene pentru a afla câți copii locuiesc în mediul rural și câți au nevoie de decontare. În momentul de față, transportul pentru copiii din mediul rural se află printre cele mai discutate probleme ale sistemului educațional din România, din cauza întârzierii și a sumelor inexacte acordate elevilor.

La întâlnire au fost prezenți premierul Nicolae Ciucă, ministrul Educației, Ligia Deca, secretarii de stat Sorin Ion, de la Educație, Daniela Pescaru, de la Finanțe, Marilen Pirtea, consilierul pe Educație al prim-ministrului, și Sorin Costreie, consilier de stat la Guvern, Mihai Păunică, directorul Direcției economice din Ministerul Educației, și Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citit 446 ori Ultima modificare Duminică, 16 Octombrie 2022 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.