O stație de pompare performantă va fi realizată în Valea Orașului

O stație de pompare performantă va fi realizată în Valea Orașului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În Valea Orașului au demarat lucrările pentru realizarea unei noi stații de pompare performante, anunță Primăria municipiului Galați și societatea Apă Canal.

„Lucrările sunt de mare complexitate, întrucât adâncimea necesară realizării stației este de 12 metri. Practic, noua stație va avea o capacitate de preluare a apelor provenite din precipitații de 10.000 de mc/oră (respectiv 2 pompe de mare capacitate de 5.000 de mc/oră fiecare), în condițiile în care în prezent stația de pompare existentă în Valea Orașului are o capacitate de 17.000 de mc/oră. Va crește cu 60 la sută capacitatea de preluarea a apelor pluviale în această zonă, de la 17.000 de mc/oră la 27.000 de mc/oră. Stația de pompare, ce va fi alimentată separat cu energie electrică de forță, va fi amplasată pe strada Al. Moruzzi, în intersecția cu străzile Dogăriei și Răsăritului, în apropierea Spitalului General Căi Ferate Galaţi”, anunță Primăria Galați.

Lucrările, executate de Tancrad și Citadina, fac parte din amplul proiect cu fonduri europene derulat de către operatorul Apă Canal la nivelul județului, în cadrul căruia municipiul Galați beneficiază de lucrări de peste 17 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea sistemului de apă și canalizare. Termenul de finalizare pentru acest proiect amplu este finele anului 2023, dar constructorii au dat asigurări că vor încheia mai devreme lucrările la stația de pompare.

Reamintim că pentru buna desfășurare a acestor lucrări, intersecția străzii Alexandru Moruzzi cu strada Dogăriei și strada Răsăritului a fost închisă pentru o perioadă de patru luni. După ce traficul va fi redeschis, lucrările vor continua în subteran.

 

Citit 1084 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.