Primii bani din PNRR, pentru Complexul „Răsvan Angheluță”

Primii bani din PNRR, pentru Complexul „Răsvan Angheluță”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primul contract de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), semnat de Consiliul Județean Galați are ca obiectiv modernizarea sediului Complexului Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”. Valoarea investiției este de 14.699.538 de lei.

“Am semnat primul contract cu finanțare prin PNRR al Consiliului Județean. Este vorba despre modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii principale a Complexului Muzeal de Științele Naturii. Practic, vom termoizola tot spațiul, vom înlocui tâmplăria, vom schimba instalațiile de climatizare, vom monta sisteme moderne de umbrire pentru sezonul cald, sisteme de producere a energiei verzi și stații de încărcare pentru mașinile electrice. De asemenea, prin această investiție vor scădea la jumătate costurile cu energia electrică.

Astfel, pentru încălzirea spațiului consumul de energie va fi redus cu aproape 55 la sută, la fel și pentru iluminat și funcționarea echipamentelor, având în vedere că vor fi montate și sisteme inteligente de management a energiei. Mai mult, vom reduce cu peste 50 la sută și emisiiile de CO2. Urmează să semnăm contractele de finanțare și pentru celelalte proiecte depuse de către Consiliul Județean pe PNRR”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Licitația pentru desemnarea unui constructor va fi demarată în perioada următoare.

 

Citit 1102 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.