Primii bani din PNRR, pentru Complexul „Răsvan Angheluță”

Primii bani din PNRR, pentru Complexul „Răsvan Angheluță”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primul contract de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), semnat de Consiliul Județean Galați are ca obiectiv modernizarea sediului Complexului Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”. Valoarea investiției este de 14.699.538 de lei.

“Am semnat primul contract cu finanțare prin PNRR al Consiliului Județean. Este vorba despre modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii principale a Complexului Muzeal de Științele Naturii. Practic, vom termoizola tot spațiul, vom înlocui tâmplăria, vom schimba instalațiile de climatizare, vom monta sisteme moderne de umbrire pentru sezonul cald, sisteme de producere a energiei verzi și stații de încărcare pentru mașinile electrice. De asemenea, prin această investiție vor scădea la jumătate costurile cu energia electrică.

Astfel, pentru încălzirea spațiului consumul de energie va fi redus cu aproape 55 la sută, la fel și pentru iluminat și funcționarea echipamentelor, având în vedere că vor fi montate și sisteme inteligente de management a energiei. Mai mult, vom reduce cu peste 50 la sută și emisiiile de CO2. Urmează să semnăm contractele de finanțare și pentru celelalte proiecte depuse de către Consiliul Județean pe PNRR”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Licitația pentru desemnarea unui constructor va fi demarată în perioada următoare.

 

Citit 895 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 16:27

2 comentarii

 • postat de sand
  Miercuri, 26 Octombrie 2022 20:52
  89.136.5.***
  Inca nu sunt gata serele cu plate exotice si nici muzeul de arta. Pe strada movilei s-a asfaltat asa bine ca e un damb de toata frumusetea acolo pe la jumatea strazii. Nimeni nu verifica strazile astea dupa asfaltare? Sunt inca sapate santuri pe strazi si nu s-au asfaltat desi lucrarile au fost incheiate.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Miercuri, 26 Octombrie 2022 16:14
  5.13.147.***
  DE CE NU ATI FACUT DE LA INCEPUT ceea ce declarati ca intentionati sa faceti ????? Aveti NOMINALIZATE (cu subiect si predicat) firmele care or sa castige licitatiile de executie a lucrarilor ?????
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.