Depistat cu un buletin fals ascuns în bagaj

Depistat cu un buletin fals ascuns în bagaj
foto Poliţia de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un bărbat, din Republica Moldova, a fost depistat cu un document fals ascuns în bagaje, la controlul de frontieră. Bărbatul s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Galați - rutier pentru efectuarea formalităților de control, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria. În baza analizei de risc tactice, polițistul de frontieră a solicitat lucrătorului vamal efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei și bagajelor acesteia.

În urma controlului au fost descoperite ascunse în bagajele personale un permis de conducere și o carte de identitate cu datele altei persoane, ambele cu însemnele autorităților din Bulgaria, suspecte a fi false.

S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false total.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că documentele nu îi aparțin și sunt ale unui prieten din Bulgaria, iar el doar i le transportă, actele fiindu-i necesare la angajare.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, documentele fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Citit 569 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.