UPDATE. Descinderi la balastiere din Galați. Indisponibilizări de utilaje în valoare de peste 400.000 de lei (VIDEO)

UPDATE. Descinderi la balastiere din Galați. Indisponibilizări de utilaje în valoare de peste 400.000 de lei (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE.  În urma celor şase percheziții domiciliare efectuate la data de 3 noiembrie, în comuna Fundeni - satul Hanu Conachi și satul Lungoci, a fost constatată săvârșirea, în flagrant delict, de către reprezentanții uneia dintre societățile verificate, a infracțiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

VIDEO AICI

Astfel, a fost luată măsura indisponibilizării a două excavatoare pe șenile, a unei stații fixe de sortare și a unei autobasculante, în valoare totală de 417.350 de lei. De asemenea, au fost ridicate documente contabile, împreună cu specialiștii antifraudă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, în vederea conturării prejudiciului înregistrat în dauna bugetului de stat și a fost dispusă măsura indisponibilizării a 3.500 de metri cubi de agregate minerale, în valoare de 122.500 de lei. Totodată, au fost identificate două persoane fizice care ar fi prestat activități în favoarea uneia dintre societățile comerciale verificate, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.       

-------------------------------------------------------------------------- 

Sunt percheziții în această dimineață la mai multe sedii și puncte de lucru ale unor societăți comerciale din județ, care au ca obiect de activitate extracția și comercializarea de agregate minerale. Poliția și inspectorii ANAF, însoțiți de trupele speciale, descind în locațiile controlate de cele două companii, bănuite că, prin activitatea lor, nu respectă legislația în domeniu și nici nu își pătesc contribuțiile la stat. 

”În fapt, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, pentru administrarea probatoriului în cadrul unui dosar penal întocmit pentru infracțiunile de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis sau licență. Totodată, sunt desfășurate activități și pentru descoperirea de înscrisuri, bunuri și sume de bani, provenite din activitățile ilegale ce interesează cauza, respectiv exploatarea agregatelor minerale, fără îndeplinirea condițiilor impuse de cadrul normativ aflat în vigoare”, au precizat reprezentanții IPJ Galați. 

Citit 1999 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2022 08:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.