UPDATE. Calorgal începe furnizarea agentului termic din 5 noiembrie

UPDATE. Calorgal începe furnizarea agentului termic din 5 noiembrie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Începând de sâmbătă, 5 noiembrie, operatorul SC Calorgal SRL va începe furnizarea agentului termic pentru încălzire către instituțiile și asociațiile de proprietari care mai sunt racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică, informează Primăria Galați. Conform H.G. 337/2018, agentul termic pentru încălzire se furnizează după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20,00 - 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de sub 10 grade Celsius.

Instituțiile publice și asociațiile de proprietari care nu doresc furnizarea de agent termic ori au defecțiuni la instalațiile de încălzire trebuie să informeze în acest sens operatorul SC Calorgal până pe 5 noiembrie, potrivit municipalității.

Așa cum „Viața liberă” v-a mai informat, cei aproximativ 6.000 de abonați gălățeni care au mai rămas în sistemul centralizat de termoficare vor plăti, pentru încălzire în această iarnă, 278 lei/Gcal (cu TVA inclus). Chiar dacă noul tarif este cu 75 de lei mai mare decât cel vechi, tot rămâne unul dintre cele mai mici din România, iar subvenția acordată de la buget, printre cele mai mari, susține Igor Bejan, directorul general al Calorgal.

Locuințele din Galați racordate la sistemul centralizat sunt preponderent garsoniere și apartamente cu o cameră. Conform noului tarif, conducerea Calorgal estimează că facturile pentru încălzirea pe timp de iarnă vor crește, în medie, de la 60-70 de lei lunar pe locuință, la 90-95 de lei lunar.

 

Citit 759 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.