O agenție de modelling a traficat și exploatat sexual minore, timp de 16 ani

O agenție de modelling a traficat și exploatat sexual minore, timp de 16 ani
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Polițiștii și procurorii au făcut miercuri percheziții într-un dosar de trafic de minori la Iași, fiind vizate o organizație neguvernamentală și o agenție de modelling care timp de 16 ani ar fi recrutat mai multe minore, acestea fiind apoi exploatate sexual, prin constrângere psihică, conform anchetatorilor citați de Hotnews.ro.

DIICOT a anunțat miercuri că au fost făcute cinci percheziţii în municipiul Iași la locuințele unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice într-un dosar de trafic de minori. 

Potrivit DIICOT, în perioada 2000-2016, mai multe fete, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling înființate la Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional). Până acum, au fost identificate cinci victime, spun procurorii. 

”Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală”, a mai anunțat DIICOT.

Citit 1670 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.