Negocieri dure - România, adusă la exasperare de cancelarul austriac

Negocieri dure - România, adusă la exasperare de cancelarul austriac
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen. El a făcut declarațiile la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana. Declarația vine la o zi după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost la Viena, unde s-a întâlnit cu ministrul de Interne Gerhart Karner. 

”Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Nehammer. 

Ministrul Bode a încercat să-l convingă pe omologul austriac de faptul că nu există un coridor de imigrație prin România, dar Karner a rămas pe poziții. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, tot marți, la Tirana, că România va negocia până în ultima clipă. 

"Încă se discută, se negociază. Joi, această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI ai miniștrilor de Interne și Justiție. Acolo sigur că se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci încă e nevoie de negocieri, încă se discută pe textul acestei decizii. Suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să aducem decizia unde o dorim noi. Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment. În condițiile în care deciziile referitoare la România și Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice. Nu înseamnă că nu se poate găsi o formulă de decizie convenabilă pentru ambele părți”, a spus șeful statului român. 

Extinderea Spațiului Schengen se va decide la JAI, Consiliul Miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne din UE, joi și vineri. 

Citit 1783 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2022 16:29

3 comentarii

 • postat de furculision
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 09:24
  46.125.249.***
  Adevarul nu se negociaza!

  Italia, Grecia, Spania sunt "sufocate de imigranti, pt ca celelalte state membre UE nu au vrut sa accepte o distribuire in cote egale, a acestora. Si atunci, dau drumul la "robinet", catre Europa.

  Turcia practica "turismul" cu imigranti pt ca domnu`Erdo vrea mai multi bani de la EU, sa i intretina pe cei din Siria...

  Iar austriecii au in curand alegeri locale in zona tarii unde se afla extrema dreapta...

  Partidul de guvernamant are sanse f mici, si incearca sa castige capital pe aceasta tema!

  Acum si au adus aminte de Romania si Bulgaria, desi datele concretet arata cu totul altceva: majoritatea imigrantilor provin din tarile membre ale conventiei Shengen, tari neinteresante (pt ei) din punct de vedere economic, tinta fiind cele dezvoltate din vestul Europei.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Lucian Leonte
  Marți, 06 Decembrie 2022 21:29
  82.172.152.***
  C'è este de facut? Sa ne plingem si sa ne inchinam inaintea lor! Din pacate politicienii si poporul nostru sunt slabi si dependenti de U.E. Eu as propune anularea tuturor acordurilor cu U.E. Iesirea din NATO si din U.E. Investitii masive in cercetare. Incercarea repatrierii color din diaspora. Astfel ptr U.E. ar fi o invitare de minte. Tari corupte care favorizeaza intrarea clandestinilor cum ar fi Italia sau Ungaria sunt in Schengen. Politicienii sunt slabi.
  6
  12
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 06 Decembrie 2022 18:59
  95.76.2.***
  ce mai negociatati bai nene cu ashtia?!...Rusia dicteaza in curtea lor.Dati-le la glezne....OMV,Kaufland si toate celelalte controlate zilnic in diferite locatii...dati-i afara din Romania cu afacerile lor cu tot,cu jecmaneala lor cu tot.Chiar nu inteleg de ce naibii NE UMILIM in fata Austriei! Asa ne trebuie....Romanica ciocu' mic si joc de glezne. Politicieni de doi bani ce avem.....
  0
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.