Documentația Aeroportului Galați - Brăila, în bugetul României pe 2023, grație unui amendament

Documentația Aeroportului Galați - Brăila, în bugetul României pe 2023, grație unui amendament
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

"Galațiul și Brăila vor primi 15 milioane de lei de la bugetul de stat pentru realizarea studiului de fezabilitate al aeroportului și pentru pregătirea studiilor asociate. Este o veste extraordinar de bună pentru regiunea noastră, care le dă încredere gălățenilor și brăilenilor că aeroportul se va realiza", anunță, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Politicianul a ținut să mulțumească în mod deosebit parlamentarilor social-democrați din Galați și Brăila, care au susținut acest amendament la legea bugetului: "Practic, facem un nou pas înainte, iar faptul că vom primi fonduri de la bugetul de stat pentru studiile necesare arată că proiectul aeroportului este unul serios, bine structurat, care iată că are sprijinul autorităților de la București și este pe lista de investiții majore. Și mai arată ceva - seriozitatea și implicarea deosebită a celor două comunități, pentru ca, după zeci de ani de așteptare, acest vis al gălățenilor și brăilenilor să devină realitate. Astfel, alături de colegii de la Consiliul Județean Brăila lucrăm intens, pas cu pas, pentru realizarea acestei investiții, care a devenit o prioritate pentru cele două comunități", transmite Costel Fotea.

Conform Știrilor Pro Tv, miercuri, de la ora 15,00, proiectul bugetului de stat pe 2023 va intra în dezbaterea plenului Parlamentului, zi în care dezbaterile vor continua până la finalizare.

În viziunea ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, bugetul pe anul viitor este construit pe o prognoză de PIB nominal de 1.552,1 miliarde de lei, cu o creştere reală de 2,8 la sută, dar şi pe o descreştere a deficitelor, respectiv deficitul de cont curent scade la 8,5 la sută de la 8,8 la sută şi deficitul public - la 4,4 la sută din PIB de la 5,7 la sută.

Citit 1237 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2022 09:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.